top of page

Kart Svanemarsjen 2024

Løypa for Svanemarsjen går fra Åsebu til Vikerhavn på Asmaløy og er en av de fineste kyststien på Hvaler. Her er det hav å se så langt øyet rekker, svaberg og bølgeskvulp. Flotte steder for en pause, og en mer kystnær strekning på Hvaler skal du lete lenge etter.

Vi har i år valgt å ikke merke ruten, blant annet fordi vi er i Ytre Hvaler Nasjonalpark, og vi ønsker ikke at merkebånd i plast skal komme på avveie. Det skal også vanskelig la seg gjøre å gå feil. Men, vi skal gi noen pekepinner i form av bilder og litt beskrivelse som du finner under.

Vær forberedt på litt utfordringer underveis...i form av en konkurranse. Det er selvfølgelig helt frivillig å delta, da dagen skal være helt uten stress, men moro er det i alle fall.

Under 2 km fra start finner du Sjøsiden Bar, et populært pit stop på en varm og fin dag, så det er bare å kose seg før ferden videre.

Som du ser av kartet så går store deler av løypa nesten i vannkanten, og så lenge du har havet på høyre side så er du på rett spor. Beskrivelsene under begynner ca halvveis i ruten da du da skal litt innover fra vannet. Lykke til og god Svanemarsj.

IMG_8074.jpeg

1. Denne porten skal du gjennom og følg den naturlige stien videre langs vannet.

IMG_8014_edited.jpg

2. Når du ser denne hytta så følg stien frem og hold til høyre, hvor du se kyststimerket. Her går du da litt til høyre, og så opp på berget. Følg så bare fremover med vannet på høyre side.

IMG_8023_edited.png
IMG_8024_edited.jpg

3. Da du kommer til denne utsikten (se masten litt bak til høyre) så ta til venstre å følg fjellet fremover, mot det hvite utbygget på en hytte langt fremme.

IMG_8028_edited.png
IMG_8030.jpeg

4. Hold mot det hvite utbygget på hytta derfremme til du kommer til et stolpegjerde. Her er det en gjennomgang, merket med kyststi som du skal gjennom. Følg stien litt til og se til høyre. Innimellom trærne er det en trebro som du skal over.

5. Etter broen følger du bare tråkket fremover til du ser stien deler seg med en svak sti til høyre. Følg til høyre mot husene og gå gjennom åpningen og ut på grusveien, som du fortsetter og følge. 

IMG_8043_edited.jpg
IMG_8047_edited.png

6. Etter et lite stykke på grusveien følger du stien opp til venstre til du kommer til en lysning med en hytte opp til venstre. Her ser du også en liten varde som er blåmerket. Her skal du følge blåmerkingen, på nedsiden av hytta og fremover over fjellet.

IMG_8049_edited.png
IMG_8051.jpeg

7. Når du kommer til denne varden og ser litt ned til høyre, så finner du også en kyststistolpe. Her følger du inn i jungelen mot høyre, og kommer til et stykke med trestier over sumpene. Her er det bare å følge på den naturlige stien etter trestien.

IMG_8057.jpeg

8. Etter et stykke kommer du til dette busskiltet, men sett deg ikke ned og vent...det kommer ingen buss. Når du litt senere finner en benk kan det være fristende med en hvil, men fortvil ikke, du er straks fremme. Hold ut og følg veien, og vips er du i Vikerhavn.

IMG_8066.jpeg

9. Har du kommet deg gjennom alle disse bildene og stedene så har du jammen vært god, og velkommen til damenes aften kl 1700.

bottom of page