top of page

Charterbåt i Hvalers skjærgård

Nå blir det tid til mer charterbåtkjøring i Hvalers skjærgård.

1. april gikk Knut Egil Knutsen ut døra på Kulturskolen for siste gang. Nå vil 62-åringen bruke enda mer tid på charterbåtoppdrag i Hvalers vakre skjærgård.

Nei da – det er ingen aprilsnarr, selv om det skjedde 1. april. Nå er jeg ferdig med yrkeslivet som rektor ved Kulturskolen på Hvaler, og skal i stedet konsentrere meg mer om charterkjøring, fisketurer og fraktoppdrag i skjærgården her på Hvaler, sier Knut Egil Knutsen.

Vi kaller ham en ekte hvalergutt. 33 års ansiennitet bør være godt nok til å oppfylle den tittelen, og han har mer enn nok erfaring til å ta med seg kjente og ukjente på chartertur i den vakre skjærgården.

Knut Egil 4.JPG
Knut Egil.JPG

Agent James

Knut Egil kikker stolt på båten sin, et nydelig eksemplar av en Targa 27 fot, som ligger pent forankret i havna i Skjærhalden. Navnet på båten er James.


Båten James har fått navn etter en ikke ukjent engelsk agent med samme fornavn. Registreringsnummeret 007 forplikter.

Litt artig, det der med registreringsnummeret. Han måtte jo bare hete James. Men mine turer er nok litt roligere enn det James Bond har for vane, sier Knut Egil, og ler.

Alle slags turoppdrag
Turene er av forskjellig art. Noen vil ut for å fiske makrell eller sjøørret. Andre vil ha rolige turer i indre eller ytre skjærgård, alt ettersom været er, og høre Hvaler-historier.

Men, jeg har også turer for utdrikningslag, familier, vennegjenger osv. Jeg kan ha maksimalt 12 personer om bord, forteller Knut Egil.

Knut Egil James.jpg
Fiskebåt.jpg

Musiker og lærer

Knut Egil er utdannet musikklærer, og spiller selv i band. «Kind of blue» spiller en miks av jazz og blues, og består av en gjeng lokale karer fra Fredrikstad og Hvaler.

Det er artig, men jeg spiller ikke på turene mine i skjærgården, altså. Musikken driver jeg med på fritiden, sier Knut Egil.
 Hittil har også charterkjøringen vært utført på fritiden, men som pensjonist blir det enda mer tid, og flere muligheter for kjøring.

Sommeren på Hvaler blir spesiell i år, og mange vil nok legge ferien til nærliggende steder, og søke aktiviteter der, så ta kontakt for booking eller spørsmål. Kaptein Knutsen og hans båt tilfredsstiller alle krav for å frakte passasjerer, med hensyn til sertifikater, forsikringer og ikke minst at båten er utrustet etter forskriftene. Knut Egil innehar også yrkesskippereksamen D5.

Tekst og foto: Jan Torkel Torstensen

bottom of page