top of page

Art For Fun

Brottet Amfi.jpg

Til tross for en tøff tid for utøvende kunstnere, så er det lov å ha det moro. Være kreative, og få frem budskapet på en positiv måte. Art for Fun er nettopp et slikt prosjekt, som til tross for koronarestriksjonene ble startet, for å skape glede, holde musikken i fokus og ikke minst presentere eget materiell. Art for Fun består av kunstnere fra Nedre Glomma regionen, med forskjellig bakgrunn og musikkstiler, erfaringer fra TV, radio og sosiale medier, og med god lokal forankring. Musikken deres spilles gjennom flere kanaler verden over, og i løpet av våren ble det spilt inn 5 videoer, med Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg som kulisser. Nå øves det på spreng for å sette sammen en konsertopplevelse for nettopp å kunne presentere dette spekteret av sjangere i en samlet oppsetning i Brottet Amfi på Hvaler 21. August. Prosjektet er støttet av Visit Fredrikstad Hvaler og Hvaler Kommune, noe som gir et kvalitetsstempel på hva disse kunstnerne kan få til i sammen, i en vanskelig tid.

Presentasjon av involverte

Pål Johannessen,

…har siden tenårene spilt i band og skrevet musikk. I tillegg har han vært innom teater og musikal/operette scenen. Han har bl.a. spilt Pinky i Kaptein Sabeltann, vært med i “Sommer i Tirol” med Brede Bøe, og da NRK hadde lukket Grand Prix i 1999, vant Pål. Som låtskriver var det helt naturlig å skrive sin egen bryllupsmarsj i -98, en marsj som har blitt brukt av mange etter dette. Pål var også med i Team Åge, i Det Store Korslaget på TV2 i 2010, som vant, med Åge “Glam” Nilsen, og han skrev også vinnerlåten som koret gav ut i ettertid, med tekst fra JP Paulsen. Pål bruker mye tid på musikken, alt fra huskonserter i egen stue på Gressvik, til større konsertoppsetninger. Hans egen sang Shine ble sluppet internasjonalt via Mongolias House EMD artist Zoéina tidligere i år, og han har også vært gjesteartist hos trance duoen Lemon & Einar K, med en låt som har blitt en klassiker i miljøet.

PÃ¥l_Johannessen.jpg
Susanne3.jpg

Susanne Klerud,

...også kjent under artistnavnet NYAKI, er et fyrverkeri av en artist. Susanne er kjent for sine energiske og lidenskapelige opptredener, samt sin unike evne til å få kontakt med publikum. De siste årene har Susanne opptrådt i ulike band, og som soloartist, på store og små scener landet over, også internasjonalt. Hun har hatt i gjennomsnitt 150 spillejobber i året. Susanne har også gitt ut flere låter under artistnavnet NYAKI, og var senest å se på scenen i England. Flere av låtene har også musikkvideo som finnes på youtube. Hun jobber nå med flere låter som blir å finne på alle musikkplattformer med tiden. Susanne er en profesjonell og erfaren sanger med treårig musikkutdannelse ved Westerdals - Oslo School of Arts, Communication and Technology i populærmusikk. Susanne er fra Hvaler, og i tillegg til å være utøvende artist er hun også sanglærer på Hvaler kulturskole og har jobbet der siden 2016.

Henrik Granli Øieroset,

... flyttet over dammen rett etter videregående skole, og er nå ferdig med sitt første år ved prestisjefylte Berklee College of Music i Boston, hvor han studerer utøvende gitar og musikkproduksjon. Med bakgrunn i både Fredrikstad Storband, Four Times Epic, pluss diverse duo- og solooppdrag, har han i ung alder fått erfaring innen et bredt sjangerspekter. I år mottok han stipend gjennom TONOs Unge Talenter satsning, han har også tidligere mottatt støtte fra John Dalenes Minnefond, Arnt Bergbys Fond og Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse, samt en gitarspons fra G# Guitars. Henrik er oppvokst, og har sine røtter i Fredrikstad, og vil nok legge verden for sine føtter med sitt rolige vesen og heftige gitartoner, når han om 3 år er ferdig i Boston.

Henrik.jpg
Fredrik Andre Olsen.png

Fredrik André Olsen,

...er Hvalergutt og gikk på musikklinja fra 2016-2019. Han begynte i det små med piano på kulturskolen i 2012, med Hvalers mangeårige organist Ken Phillips som lærer. I dag studerer han bachelor i kirkemusikk ved Artisten i Göteborg med orgel og korledelse som hovedfag, med Mikael Wahlin og Jan Yngwe som lærere. I tillegg er han for tiden ansatt som vikar i Skjeberg kirke som organist. Fredrik er en allsidig musiker som spiller de fleste sjangere. Han fikk også gleden av å opptre med Robert Wells på Isegran under Fireworks-konserten i 2016. Nå i Juli 2020 fikk Fredrik anledning til å innvie det nye kirkeorgelet i Hvaler Kirke i tre større konserter, under tittelen "Har den klassiske musikken blitt kulere?". Til strålende kritikker viste han hva både han og orgelet er gode for.

Jan Erik Olausen,

...er Fredrikstadgutt, og begynte å spille bass allerede i 1979. På 80-tallet turnerte han med band som Make Up og Street Machine, samtidig som han spilte mye i studio. Av revyoppsetninger har han bl.a. spilt med Jahn Teigen og i Grease, og komponert revymusikk for barneteater og HIIT Workout. Hans egen sang, Second Step, kan høres på Spotify. Jan Erik har lang erfaring og har vært svært aktiv i storbandoppsetninger, spilt med Nils Landgren på "Funky ABBA" og er fast bassist i Rhythm and Blues Connection...og kanskje mest kjent som den bassisten som spiller rask slap, àla Mark King i Level 42. 

Jan Erik Olausen.jpg
Jon Ragnar Slensvik.jpg

Jon Ragnar Slensvik,

...er fra Rød på Gressvik, og begynte å spille trommer i Rød Skolekorps i 1978. Jon har spilt mye storbandmusikk som medlem av Storbandkompaniet, Fredrikstad Storband og Livin´Jazz Orchestra. Jon har også spilt mange år med Ronald Schnipfelgrubers Tyrolerkapelle og også i forskjellige bandsammensetninger som Jazz-Vås, East Police (Øst politidistrikt politiband) og Domkirkens jazzensemble. 

Gjesteartister Annsofi og JP Paulsen

...også kjent som Annsofi & Me, er en norsk popduo med tilhold i Sarpsborg. Deres singel Beauticool ble nettopp kåret til årets sang for Oslo Pride 2020. 

Annsofi Klevfoss har nådd 3. plass i X Factor og kom også til gullfinalen i Melodi Grand Prix med Alexander Rybaks sang "I´m with you". I tillegg er hun ambassadør for norges største anti-mobbe kampanje. I våres sang hun også åpningssangen i Eurojury 2020 i England.

JP Paulsen, med sitt andre band Kelner, har samarbeidet med bl.a. Morten Harket (AHA), engelske Bimbo Jones og London Session Orchestra, samt vært åpningsartist for Lionel Richie. Han har skrevet mange sanger, og vært på luften over hele verden.

Både Annsofi og JP har vært å se på TV flere ganger, samt opptrådt sammen både på Telenor Arena og Nobel Peace Center.

Nå gleder vi oss til å høre de sammen med resten av scenen i Hvalerhallen.

Annsofi & Me.jpg

Presentasjon av korjentene

Tuva Grandahl Nilsen,

...er 17 år og starter nå i 2. klasse på musikklinjen på Greåker. Hun har spilt teater siden hun var 8 år, og har hatt roller som Patrice i 13 The Musical, Sonja i Reisen til Julestjernen og Mina i Natt i Nisseland.

Tuva Helene Nilsen.jpg

Aurora Nathalie Okkelmo,

...er 17 år og kommende artist fra Fredrikstad. Hun er elev ved musikklinjen på Greåker, og skriver og gir ut egen musikk. Hun samarbeider også mye med St. Croix huset i Fredrikstad. Under navnet Aurora Nathalie har hun originalmusikk på Spotify og andre strømmetjenester.

Aurora Nathalie Okkelmo.jpg

Astrid Annette Engh,

...er 17 år og starter nå i 2. klasse på musikklinjen på Greåker. Hun er en sangglad jente, som bruker fritiden sin på å pille piano og gitar, samt at hun er med i teatergruppen Villekulla, hvor hun har vært med siden oppstart i 2011.

Astrid Annette Engh.jpg

Karin Holmquist,

...er 18 år og kommer fra Fredrikstad. Hun begynner i disse dager på sitt tredje år på danselinjen på Kirkeparken VGS. Ellers er hun veldig aktiv i Fredrikstad, hvor hun danser på kulturskolen og synger i Domkirkens jentekor.

Karin Holmquist.jpg

Clara Zita Lind,

...er 18 år og kommer fra Fredrikstad. Hun går på musikklinjen på Greåker, og har sunget i Domkirkens jentekor i 7 år, hvor hun stortrives. Clara har alltid elsket å synge, og har tross sin unge alder allerede blitt en habil sopransanger. Hun synger mest klassisk, men bekler de fleste sjangere.

Clara Zita Lind.jpg

Aurora Fjeldly Brevik,

...er 19 år, og etter 3 år på musikklinjen på Greåker, har hun gått et år på DTS. Hun har hatt konserter med Fredrikstad og Sarpsborg Storband. Hun har gått 8 år på Vindeleka, hvor hun senere var koreograf, og har spilt i DUS 2 år, hvor de ett år fikk spille forestillingen på Det Norske Teater.

Aurora Fjeldly Brevik.jpg

Iselin Romarheim Johannessen,

...kommer fra Gressvik og har gått på musikklinjen på Greåker. Hun studerer nå kreativ skriving og engelsk litteratur, og driver med musikk ved siden av, noe som ligger i blodet som datteren til Pål Johannessen. Hun har også skrevet tekst til flere av låtene hans.

Iselin Romarheim Johannessen.jpeg
Logo Hvaler Kommune.jpg
visit-fredrikstad-hvaler.png
petter-a-olsen-logo.png
bottom of page